Kuva Kuva Kuva

Läjään mahollista tehdä jotain korotuspaloja?

Technical issues chat

Valvoja: Käyttäjä

Krisse
Viestit: 80
Liittynyt: La Huhti 17, 2010 2:09 am

Läjään mahollista tehdä jotain korotuspaloja?

Viesti Kirjoittaja Krisse »

Tossa omassahan on jo 2" jouset mutta ne vaikuttavat jotenkin lässähtäneiltä, ainakin auto on silmin nähden matalampi kuin pari muuta läjää joissa on ja 2" korotus. Noi jouset (ome) on kyllä ihan mukavat ajella, ihan eri maata mukavuuden puolesta kuin yhen kaverin autossa olleet vakiot ja sen nykyiset 2" jouset joten en haluaisi alkaa muutaman sentin takia uusia jousiakaan ostamaan - ja maksaavathan ne ihan rahaa enkä viittisi tota mukavuuttakaan pilata.

Tulee sitten Niva-ajoilta mieleen että niitähän korotettiin sopivanlaisilla sorvatuilla kiekoilla ihan menestyksekkäästi, ja herää tietysti kysymys että voiko näihin tehä jotain vastaavaa viritystä?

3 senttiä ois jo ihan tarpeeksi jos jollain palikoilla sellasen saisi aikaseksi, kenties jollain jopa ihan mittoja sopivia palikoita varten?

Kyse on sitten melkein pelkästään ulkonäköasioista, kyllä mä tiedän että 3 senttiä ei maasto-ominaisuuksia erityisesti lisää mutta ärsyttää kun on lähes vakion näkönen korotus :-/
Niva, Läjä ja muut saavutukset @ wonk.sytes.net/76s/
Avatar
Micco
Viestit: 91
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 8:10 pm
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Micco »

On mahdollista, ite tein 2" jousien lisäksi tuuman kiekot. Palstalla on jossain kuva niistä mutta en muista enää missä jutussa. Ne oli sellaiset mitkä pultattiin ylälautasiin kiinni, ja sit niissä on jousen ohjurikartiot koska iskarit vaihdoin pidemmiksi ja mulkkasin niitten kiinnitys paikkojakin niin jouset jää löysäksi ulosjoustossa. Tietty jouset piti alapäästä kiinnittää alalautaseen.

Edit: Löysin sen jutun. http://forums.offipalsta.com/showthread.php?t=37656
Krisse
Viestit: 80
Liittynyt: La Huhti 17, 2010 2:09 am

Viesti Kirjoittaja Krisse »

Jos puhutaan tosta ekasta kuvasta niin siinä on nyt sitten ilmeisesti sekä eteen että taakse sopivat palikat?

Eihän vaan niin hyvin ois että sulla ois oikein mitat vielä tallella noista? Kyllähän noi kaverilla sorvauttais nopeesti ja heittäis paikalleen mut ei kauheesti hotsittaisi ensin purkaa vehkeitä mittojen ottoa varten :-)
Niva, Läjä ja muut saavutukset @ wonk.sytes.net/76s/
Avatar
Micco
Viestit: 91
Liittynyt: Ke Loka 18, 2006 8:10 pm
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Micco »

Joo siinä on etu ja takapään osat. Mittoja ei ikävä kyllä ole, kuten yleensä unohtuu pistää mitat muistiin kun kovalla tohinalla touhuaa. Saat varmaan mitattua jousesta tarpeellise mitat, eli kiekon ulkomitaksi pitäisi riittää sama kuin jousen ulko mitta, ja sisämitta (kaulus joka menee jousen sisälle) aavistuksen pienempi kuin jousen sisä mitta, niin että jousi menee sen kauluksen ympärille kivasti. Kaukuksen korkeudeksi tekee n.10-20mm ihan niin ku tuntuu parhaalta. Jousesta saa ulkomitan mitattua työntömitalla helposti ja sisämitanhan saa kun kun vähentää ulkomitasta 2xlangan paksuuden. Kiinnitys pulteille taisin porata runkoon jousilautasiin reiät sen mukaan miten tein korotus kiekkoihin reiät/kierteet.

Niin ja sit tein vielä kumista kiekot jousen ja korotuspalan väliin. Jousilautasen ja korotuspalan väliin ei tullut mitään, kunnon kiristys vaan ettei korotyüspalat löysty.
Vastaa Viestiin