Sivu 1/1
Biodiesel
Lähetetty: Ti Elo 23, 2005 2:25 pm
Kirjoittaja Vieras
Onko kukaan kokeillut tehdä omaa biodieseliä, meinaan jos pitkälti itse osaa tehdä auton niin eikös siihen sopisi tehdä polttoainekin itse. Ja joltain sivulta luin, että maksamalla jotain 35 centtiä(+alv?)veroo litralta ajo olisi jopa katulaillista, metsässä tietty ei mitään veroja tarvi maksaa. Voikohan sitä puristinta tehdä ite ja toimiiko täällä edes kesällä ilman, että ne jäykimmät saippuat erotetaan pois. Kestääkö pumput ja miten saa suodatettua, tarviiko 2-polttoainejärjestelmän jos jääkaapista ottaa mamman rypsiöljyä ja ajelee sillä?
Lähetetty: La Elo 27, 2005 3:48 pm
Kirjoittaja Antsa
Ei onnistu ihan puristamalla,tai voi se jossain raktorissa mennä.Mutta esteröimällä tulee rypsi ym.munkki öljyistä tietääkseni ihan kelvollista ainetta.Tarvitsee vain rakentaa sopiva laitteisto, ja hieman metanolia..
Lisäksi on onnistumiselle eduksi jos tietää miten se tapahtuu noin käytännössä.
Kävin tampereella junttijässikkä näyttelyssä ja siellä oli joku porukka esittelemässä bioriisselin valmistus menetelmää.Laitteisto joka tuottaa 400 l.vuorokaudessa oisi maksanju n.16000 e.Mutta se ei näyttäny niin monimutkaiselle ettei sitä voisi valmistaa itekin.
Näillä kiisselin hinnoilla alkaa olla kohta vaihtoehtoiset polttoaineet ihan tosissaan otettavia vaihto ehtoja.
Lähetetty: Pe Syys 09, 2005 8:59 am
Kirjoittaja Bjhjcgmod
Löysin tuossa hakemalla ihan biodiesel hakusanalla googlessa juttuja, näyttää olevan mahdollista ajaa ihan esteröimättömälläkin jolloin lipeän ja metanolin kanssa tissuttelu jää pois. Vaatii silloin lämmityslaitteet koska jäykimmät rasvat on kesäkelissäkin niin tuhtia kamaa, että pitäis varmaan olla rasvaprässi siirtopumppuna. Mutta esilämmittämällä vois päästä erottelusta jolloin kaikki palaisi eli glyseriinejäkään ei erotettaisi pois. Mielenkiintoinen ajatus mutta vaatii tietty rauhallisen kuskin jolla on aikaa hehkuttaa vähän pitempään. Luulisi, että tuo menetelmä sopisi talvikäyttöönkin riittävän tehokkailla lämmittimillä, esteröidyillä talvikäyttö taitaa olla vielä kehitysasteella vai onko ihan viime aikoina saatu läpimurto.
Lähetetty: Pe Syys 09, 2005 9:35 am
Kirjoittaja Käyttäjä