Kuva Kuva Kuva

HDJ 100 käyntiongelma ja ratkaisu

100-series FAQ

Valvoja: Käyttäjä

Avatar
Käyttäjä
Site Admin
Viestit: 4215
Liittynyt: Ke Marras 03, 2004 8:07 pm
Paikkakunta: Rautajärvi

HDJ 100 käyntiongelma ja ratkaisu

Viesti Kirjoittaja Käyttäjä »

Eipä ole pitkää aikaa kun kehuin kuinka vähän on ollut ongelmia omassa satkussa, kun viime perjantaina ongelmat alkoivat. Oikeastaan koko viikon auton käynti oli mennyt huonompaan ja huonompaan suuntaan.

Ensin luulin että kesädieselin loput temppuilevat kun tankki ajettiin ihan tyhjäksi, mutta kun suodattimet vaihdettiin jne eikä apuja tullut pätkivään käyntiin niin alkoihan sitä huolestua. Lopulta perjantaina auto sammui kesken ajon ja moottorin vikavalo jäi palamaan. Sain kuitenkin auton käyntiin ja ajelin paikalliseen tojo-autoon vikakoodin lukuun.

Kuva

Tuommoista se sitten pukkasi testeriin, eli EDUn koodia joka tarkoitti että vikaa olisi Driver, spill valve control yksikkössä. Sehän on se pumppua ohjaava musta boksi auton lokasuojassa (osa nro 89871-60010). Olivat sitä mieltä että boksi rikki ja hanki uusi. Edullinen osa, noin 1500€.

Kuitenkin sain apuja tutulta Tojo mekaanikolta joka kehotti katsomaan kaikki liittimet ja johtosarjat läpi ensi ennenkuin tulee hiljainen joulu perheeseen. Lisäksi hän kehotti tekemään maajohdon kyseiselle boksille. Se kun maadoittaa itsensä kiinnitysjalan kautta lokasuojaan. Kuulemma joihinkin venäläisiin HDJ100 ovat tehneet tuommoisia kun heillä ne tiet on aika täristäviä ja ottaahan se kiinnitysjalka korroosiotakin.

Eli tuumasta toimeen ja liittimet puts johtoineen. Liittimistä vielä kohdistin pinnit kohilleen pienellä meisselillä hyvin varovasti. Lisäksi tein sen maajohdon ja kiinnitin sen koriin omalla pultillaan boksin jalan kiinityspultista. Ja sen jälkeen auto käyntiin ja kaikki ongelmat hävisivät.

Tässä siis muillekin satasen omistajille kikka jos siihen boksiin liittyviä ongelmia on.


Kiitos tästä tiedosta Ike:lle

http://www.slck.net/viewtopic.php?f=2&t ... 464#p64464
---------------------------------------
SLCK #51
[o4sataa7kaks7viis7yheksän]
ramin.maili[miumau]gmail.com
Kyllä lähtee
Autoilu on mukavaa...Maastoautoilu vielä mukavampaa :-)
----------------------------------------